Datalab voor de Happi app: hoe kunnen we waarde halen uit de data van e-health apps?

Kunnen we chronische patiënten helpen om gezonder te blijven? Die vraag was het vertrekpunt voor internisten Joop Arends (UMC Utrecht) en Guido van den Berk (OLVG) om samen met E-sites de Happi app te ontwikkelen. Happi ondersteunt HIV-patiënten proactief bij het ‘managen’ van hun ziekte. Gebruikers kunnen in de gratis app onder andere signalen instellen wanneer het tijd is om hun medicatie te nemen, of hun polikliniekbezoek voorbereiden.

Het Datalab van Mediquest werd medio dit jaar gevraagd om voor de ‘achterkant’ van de app een beveiligd dataplatform in te richten. Samen met Mariët Verburg beantwoord ik een aantal vragen over onze rol voor Happi app en welke uitdagingen wij tegenkomen. Hieronder verschillende presentaties over dit project:
– poster die tijdens het NCHIV congres 2019 is gepresenteerd;
– presentatie die we tijdens de VWS Meetup hebben gegeven;
– het artikel dat in de Lancet over Happi is verschenen.

P27_Arends

happi-workshop-vws-gezonde-data

happi-the-lancet